Monday, 6 February 2017

JUS RESVERATROL dan KENCING MANIS

Ape?  Antioksida tinggi? Apetu?  Apa?  Kenape kalau antioksida tinggi ye? Korang nak tau ke? Kalau dah buka blog ibu,  mesti nak baca gan lebih lanjut kann.

Okay sekarang,  ibu share ape yang tinggi antioksida tu,  bagus ke idok diambil tu?  Haaa mestilaaa bagus.  Kali ibu nak share produk shaklee yang tinggi antioksida ni.

Gabungan hebat dari bahan bahan yang asli ini maka terhasillah vivix.  

Rujuk gambar dibawah :




Haaaa,  nilaaa cikvivixgojes kitaaa ๐Ÿ˜Š betui ke cikvivix ni tinggi antioksida ye?  Korang rase tinggi ke idok?  Mehh kitaa nengok yee,  ibu share sikit yee kat korang.

Dalam cikvivix ade 4 bahan utama :

๐Ÿ‡ anggur muscadine
--> anggur liar ni ade 20 kromosom
--> antioksida kuat
--> kandungan polifenol tinggi
*ahli sains telah menggabungkan resveratrol yg asli dengan ekstrak dari anggur,  eldeberi dan carrot ungu. So,  jadilah tindakan yang unik antipenuaan sel.


๐Ÿ’œ lobak ungu
--> vitamin A
--> ada asid klorogenik
--> antioksida
--> mengandungi phytokimia termasukk carotene yang sama kandungannya dengan >>>>> PERIA KATAK ( BITTERGOURD ) <<<<
--> ia jugaa mengandungi anthocyanins yang bertanggungjawab pada wane merah menyala,  biru dan ungu pada buah n sayur.I


๐Ÿ’œ eldeberi
--> ada flavanoid (antioksida)
--> vitamin A,B dan C
--> ada nutrien : asid amino yang paling tinggi dengan antoksidan.


๐Ÿ’œ polygonum cuspidatum
-->anti penuaan
--> tinggi antioksida


Nampak tak korang?  Bahan utama diaa semuaanya tinggi antioksida. Ibu nak ceter sikit,  badan kitaa ni hari hari terima PROSES PENUAAN. So sel sel badan mati boleh mendatangkan penyakit. Tapi cik vivix kitaa boleh bantu melambatkan proses penuaan sel sel badan.

Penyakit 3 serangkai adalah faktor penuaan badan tau ๐Ÿ˜ฑ jangan ingat kulit aje terima proses penuaan tau.  Uolls mesti nak gojes luar dan dalam kann. Faktor penuaan sel ye?  Korang nak tau x?  Okaylaaa ibu share yee.

Antara faktor penuaan sel :

๐Ÿ‘‰ kemusnahan DNA : setiap hari berlaku,  so lagilaa cepat berlaku penuaan sel tu.
๐Ÿ‘‰pengawalan genetik semakin berkurang kerana dimusnahkan oleh radikal dalam badan
๐Ÿ‘‰ sel badan kurang tenaga
๐Ÿ‘‰ pengumpulan AGA protein bertambah yang akan menyebabkan penyakit

So, korang nak tak mengekal keremajaan tubuh badan korang ? Bilaaa korang jagaa bebetui badan korang insyaallah risiko untuk dapat penyakit tu rendah. Apa yang vivix buat jikaa kitaa ambil sebagai makanan tambahan kitaa?

Risiko nak dapat penyakit tu rendah, boleh membantu melambatkan kemusnahan kolagen dan yang paling penting mampu menghalang DNA dari musnah.

RESVERATROL terdapat dalam kulit anggur merah dan juga biji anggur merah. So jom kitaa tengok apa yang resveratrol boleh bantu dalam kehidupan seharian kitaa ye :

๐Ÿ’™ melambatkan proses penuaan
๐Ÿ’™ merendahkan kolestrol
๐Ÿ’™ merendahkan tekanan darah tinggi
๐Ÿ’™ mengurangkan berat badan

Lagi sekali ibu nak ingatkan kat korang yee,  shaklee bukan ubat yee,  shaklee makanan tambahan. Macam bunga jugaa kalau kitaa xbaja,  ada ke keluar bunganye ye?  So mcmtu jugalaaa badan kitaaa tau uolls, sangat² perlu dibaja jugaa barulaa sihat,  cantik n gojes uolls tau.

Walaupun kita rase kitaa cukup makan vitamin xsemestinya kita xyah g hospital untuk checkup okay.  So,  please² korang tukar mindset korang,  pegilaaa checkup utk tahu perkembangan diri kitaa tau.  Bukan untuk orang lain,  tapi untuk diri kitaa sendiri jugaa uolls.



Ibu pun pergi checkup jugaa,  even badan berisi dengan lemak tapi alhamdulillah masih xde penyakit lagi.  Ibu harap dapat kekalkan tahap kesihatan ibu ni sampai laaa tua.  Insyaallah. Korang pulak mcmane?


So,  marilaa reramai menjagaa kesihatan kitaa . Insyaallah jika kitaa amalkan makanan yang sihat,  kitaa boleh pakai lama badan kitaa.  Ni bukan utk ibu sorg aje,  untuk semuaa orang. Marilaaa kitaa sihat ramai² .

Untuk maklumat lanjut boleh call / whatsapp ibu di talian 0139449174

Salam sayang ye uolls,
Ibumudagojes ๐Ÿ˜Š

No comments:

Post a Comment